Moldova o.Chișinău
str.Petricani 33
(+373 22) 930-900

Actualizarea sortimentului din grupa scule de măsurare

Versiune pentru tipar
19 Martie 2019

Ruletă Expert

Acest instrument are o utilizare foarte largă, fiind perfect pentru soluționarea multor probleme casnice, industriale, geodezice, în construcții și în alte domenii în care este nevoie de măsurători.

Printre particularitățile constructive ale aceste rulete pot fi evidențiate:

- cârlig de capăt pentru fixarea marcajului zero al obiectului măsurat;

- clemă care permite o fixare stabilă pe porțiunea selectată;

- arc pentru înfășurarea automată a benzii.

În plus, există rulete cu fixator magnetic, care permite fixarea marcajului zero în lipsa unghiului de fixare și fără riscul de modificare a poziției.

Lungimea benzii variază între 3 și 5 metri. Ruleta este dotată, de regulă, cu o carcasă din plastic cauciucat, cu efect de anti-alunecare în palmă. Există, de asemenea, un model cu carcasă de metal, care asigură o rezistență sporită la impact. 
 

Ruletă geodezică din oțel cu mâner

 

Ruleta geodezică din oțel cu mâner permite efectuarea unor măsurători exacte ale lungimii sau distanței dintre obiecte în timpul lucrărilor de construcții sau reparații.

Reprezintă o bandă lungă și flexibilă din oțel de calitate înaltă, gradată. Banda de măsurat este profesională, cu acoperire polimerică rezistentă la uzură, nivel înalt de precizie și o bună rigiditate. Banda se înfășoară pe un ax nu prea mare, care se găsește în interiorul unei carcase din plastic.

Ruleta are o carcasă din plastic deschisă, partea de jos a acesteia fiind dotată cu un vârf ascuțit, care permite fixarea punctului de măsurare.
 

Nivelă construcții

Acest instrument este format dintr-un corp paralelipipedic din aliaj de aluminiu și un cilindru de sticlă etanș, care conține lichid și o bulă de aer. Lichidul este, de fapt, alcool tehnic – acesta nu îngheață la temperaturi negative, iar densitatea lui permite bulei de aer să se miște cu ușurință în interiorul cilindrului.

Pentru măsurători corecte, baza nivelei trebuie să fie în contact perfect cu suprafața de lucru. Orizontalitatea sau verticalitatea acesteia se determină după mișcarea bulei de aer în raport cu gradațiile cilindrului – aceasta trebuie să se poziționeze între linii, exact în centru.

Avantajele nivelei cu bulă de aer sunt următoarele:

- simplitate în exploatare și fixare pe suprafețe metalice;

- utilizare pentru toate tipurile de lucrări de construcții și reparații;

- preț scăzut.

Oferim nivele de două tipuri: 200 cm și 250 cm.

 

Dreptar din aluminiu de tip H

Dreptarul este o sculă manuală de precizie, utilizată în construcții la finisarea și egalizarea suprafețelor interioare, inclusiv a pardoselilor. Acesta este confecționat din profil rectangular de aluminiu.

Instrumentul are mai multe utilizări:

  • egalizarea mortarului;
  • verificarea planeității suprafețelor;
  • măsurători și trasarea liniilor;
  • crearea unei suprafețe plane pentru instalarea nivelei.

Dreptarul permite executarea unor finisaje aproape perfecte atât pentru pereți, cât și pentru pardoseli. Suprafețele pregătite cu ajutorul acestuia sunt ideale pentru montarea faianței, gresiei, laminatului și altor materiale de finisare.

Sortimentul de dreptare de tip H cuprinde următoarele dimensiuni: 150 cm, 200 cm, 250 cm.

 

Echer de oțel

 

Echerul metalic este un instrument de măsurat, care și-a găsit o aplicare largă în sfera construcțiilor. Echerele sunt utilizate cu succes:

- pentru fixarea diferitor piese, în cazul asamblării unor construcții, în cazul sudării, lipirii sau altor tipuri de lucrări similare;

- pentru tăierea cu precizie a blocurilor din gazbeton;

- la montarea plăcilor de pavaj;

- la efectuarea lucrărilor de finisare de diferite complexități;

- pentru trasarea unghiurilor drepte în diferite scopuri etc.

Acest instrument este de neînlocuit acolo unde se impune un standard înalt al lucrărilor executate, deoarece permite măsurarea cu o precizie ideală a unghiurilor de 45, 90 și 120 de grade.
 

Furtun de nivel

 

Acest tip de nivelă, utilizat în special în construcții, este conceput pe principiul vaselor comunicante. Este format din două tuburi gradate de formă cilindrică, unite printr-un furtun flexibil cu apă.

Furtunurile de nivel sunt utile pentru compararea nivelului de amplasare a echipamentelor și construcțiilor de montaj în încăperi despărțite de pereți. Cu ajutorul gradațiilor de pe tuburi se determină diferențele de nivel.

Lungimea furtunurilor este de 15 și 25 de metri, ceea ce permite utilizarea lor pe suprafețe mari. Alte avantaje sunt următoarele:

- utilizare în exterior;

- stabilirea liniei orizontului din diferite colțuri ale construcției;

- posibilitatea efectuării de măsurători în locuri greu accesibile;

- alinierea nivelului unor puncte situate la distanțe mari unele de altele.

Alte știri:

Actualizarea sortimentului din grupa scule de zugrăvit
Actualizarea sortimentului din grupa - materiale consumabile
Actualizarea sortimentului din grupa scule manuale
Noutate!
Noutate!
Noutate!
Noutate!
Ne-am mutat!
© Compania LIDER 2019. Toate drepturile sunt protejate.